
Elke ochtend start ik mijn dag zo'n beetje hetzelfde, namelijk een kop thee, koffie en een kom havermout. Havermout wordt met de dag populairder en ik snap waarom! Naast dat het ontzettend lekker is, is het ook enorm voedzaam. Het zorgt voor de kickstart die jij nodig hebt! Nadeel, het kost een paar minuten extra. Maar die minuten zijn het zeker waard, geloof me!
De afgelopen tijd ben ik steeds meer vegetarisch en soms zelfs veganistisch gaan eten. Zo ook met het ontbijt. Ik gebruik hier namelijk het liefst plantaardige melk voor. Goed voor de natuur, het klimaat en stiekem naar mijn mening ook nog eens lekkerder. Er is alleen een probleem met de Plantaardige producten. Er komen meer en meer goedkope varianten op de markt, met het idee dat het voor iedereen betaalbaar is neem ik zo aan. Alleen deze goedkope producten bevatten vaak ook een bak aan ellende en suikers. Helmaal niet meer zo gezond dus. Ik ben vaak op zoek naar de scoopies, maar in dit geval ga ik toch echt voor de a-label producten (zoals Alpro). Omdat je maar kleine hoeveelheden gebruikt, blijft het ook dan een goedkope optie.
Genoeg geneuzel. Wat gaat er in zo'n ontbijt (voor 1 persoon)
150 ml plantaardige melk (ik gebruik soya melk van Alpro)
35 gram havermout
50 gram blauwe bessen (ik kies de diepvries variant)
10 gram ongezouten noten naar keus
10 gram rozijnen
5 gram gebroken lijnzaad
Hoe te maken?
Kook de melk op hoog vuur (bespaard tijd) in een steelpannetje. Als het kookt draai je het vuur op zijn laagst en voeg je de havermout toe. Wanneer de melk is opgenomen is het zo'n beetje klaar (na circa 5 minuten). Tip: blijf af en toe roeren om aanbakken te voorkomen. Doe de havermout in een kom, top af met alle toppings en klaar is kees!
Bon Appétit!
Reactie plaatsen
Reacties