Zoete aardappel bowl met tuinerwten

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 18:56

Inmiddels denk ik dat jullie een aardig idee hebben van hoe een lots pot eruit ziet. Vandaag ook weer een variant hierop. Eigenlijk redelijk boring, dat realiseer ik me nu ook haha. Wellicht dat ik vanaf volgende week eens ga experimenteren met compleet andere recepten. Hoe dan ook, vandaag nog een uit het bekende reportaire. Een Bulgur bowl met zoete aardappel en als "vernieuwing" gebruikte ik vandaag ook tuinerwten!

 

Voor twee personen heb je het volgende nodig:

 

Een halve broccoli 

Een halve courgette 

Een kleine zoete aardappel 

Twee kleine handjes tuinerwten (diepvries voldoet!)

100 gram bulgur 

Twee grote handen bladgroen 

Optioneel wat feta of geitenkaas. 

Kerriepoeder gebruikte ik vandaag als kruid. 

 

Hoe deze bowl te maken:

Warm allereerst de oven voor op 200 graden. Snijd daarna de zoete aardappel in kleine blokjes (hoe kleiner, hoe sneller gaat). Tos de aardappel in een beetje olijfolie en kruid met kerrie poeder. Leg het op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak voor circa 20 minuten.

Zet vervolgens 2 pannetjes water op en breng het aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in pakken van circa een halve centimeter dik.

Kook de bulgur gaar, zoals is aangegeven op de verpakking. Stoom de ewrten en broccoli voor circa 7 minuten. Gril ondertussen de courgette plakken aan beide kanten. 

Maak het bord op door bladgroen, Bulgur en verdeel de diverse groenten en zoete aardappel over de bulgur heen. Top af met eventueel wat kaas en that's it!!

 

Eet smakelijk!! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb