Vegetarische goulash met rijst

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 18:39

Vandaag maakte ik een vegetarische goulash met extra veel groenten en zilvervlies rijst. Eerlijk is eerlijk, ik moet bekennen dit recept is grotendeels gebaseerd op een gerecht wat ik vond op pinterest. Hier haal ik overigens de meeste inspiratie vandaan. In het origineel zitten vegetarische balletjes, maar ik koos ervoor deze te vervangen voor een extra portie groente. 

Een heerlijke, simpele maaltijd die ook nog eens goed bevonden is door het vriendje, ik citeer: "kun je ook een boyfriend rating toevoegen aan deze blog?".

Wat heb je hiervoor dan nodig en ditmaal voor twee personen:

200 gram kastanjechampignons

1 grote (of 2 kleine) rode (punt) paprika's

1 gele (punt) paprika

1 grote winterpeen (geschild)

1 grote gele ui

2 teentjes knoflook

140 gram tomatenpuree

400 ml groentebouillon

1 eetlepel bloem

120 gram zilvervlies rijst 

Paprika poeder

Tijm (gedroogd of vers) 

Optioneel: Hand bladsla (ik gebruikte uiteraard veldsla)

 

Het lijkt overigens een hele waslijst, maar het zijn veelgebruikte groentes en producten dus hoogstwaarschijnlijk heb je al een hoop in huis. Zo niet, de kosten van de producten zijn erg laag. Mijn punt is eigenlijk, laat het je vooral niet afschrikken. 

 

Instructies:

Snipper de ui en knoflook en fruit met wat olijfolie aan in een wokpan. Snijd de champignons in blokjes, de wortel in dunne schijfjes en de paprika's in dunne reepjes. Voeg na circa 2 minuten al deze groenten toe en kruid met peper, paprika poeder en de gedroogde tijm. Wok circa 10 minuten. 

Zet tegelijkertijd een pannetje kokend water op en bereid de rijst zoals op het pak staat aangegeven.

Na 10 minuten wokken voeg je de tomatenpuree toe, wat je circa 2 minuten mee bakt met de groentes. Voeg daarna het bloem en de bouillon toe. Draai het vuur laag en laat nog circa 10 minuten pruttelen (of tot dat de rijst klaar is, ietsje korter dus).

Leg onderop het bord de sla en serveer hier boven de rijst en de goulash. Decoreer het maaltje eventueel nog met wat verse tijm als je dit lekker vind. 

That's it! Een heerlijke vega goulash gemaakt binnen een handomdraai.

Bon Appétit ! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.