Groene maaltijd met bulgur

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 22:28

Oké hierbij deel ik jullie de aller aller populairste lots pot, in de ogen van mijn vriend. Als het aan hem ligt staat deze maaltijd meermalen per week op tafel. Dat zou wat overdreven zijn natuurlijk, maaaar des al niette min gaat er zelden een week zonder dit maaltje voorbij. 

Het is een vrijwel volledig groen bord, vol met alle vitamines en bouwstoffen die een mens kan wensen en nodig heeft. Daarnaast is het ook een maaltijd waar je weinig voor nodig hebt én het nog eens onwijs simpel is ook!

Wij eten hem meestal met enkel bulgur en groenten, maar een absolute aanrader is om er bv groenteballetjes en/of naturel Humus aan toe te voegen! Je kan het zo gek maken als je wil, maar voor de basis heb je het volgende nodig:

 

Voor twee personen:

Rode ui

Halve courgette 

Halve broccoli 

Flinke hand diepvries sperziebonen 

100 gram bulgur 

Flinke hand veldsla 

(optioneel feta)

Kruiden: what ever you like. Ik gebruik in deze maaltijd vaak combi van kerrie poeder, kurkuma, gemalen Komijn, knoflook, peper en zout (hoe meer kruiden hoe beter als je het mij vraagt).

 

Goed zo maak je de bowl:

Zet twee pannetjes water op het vuur en breng aan de kook. Snijd de ui in halve ringen en doe dit in een grote koekenpan of wok en fruit met wat olijfolie. Snijd ook de courgette in halve plakken en doe het bij de ui.

Kook ondertussen de bulgur in circa 8 minuten en kook (of stoom) de broccoli en Sperziebonen voor circa 6 minuten (of naar smaak en wens).

 

Maak het bord op door allereerst een handje veldsla, gevolgd door de Bulgur, broccoli, sperziebonen en als laatste het courgette / ui mengsel. Top eventueel af met feta (en / of alle andere ingrediënten naar wens).

 

That's it! In ongeveer 20 minuten staat een heerlijke maaltijd voor je neus. Bon Appétit! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb