
Vandaag een nieuwe lot pot, die uiteindelijk een compleet andere inhoud kreeg. De bedoeling was een pompoen bowl te maken met vijgen en granaatappel pitjes. Wat denk je, zowel de vijgen als de granaatappel was zo rot als maar zijn kan. Hoezo slechte aankoop. Inmiddels zat de pompoen al in de oven, dus dat was even schakelen. Niet getreurd, deze combi was ook meer dan lekker!!
Wat heb je nodig voor 1 persoon:
150 a 200 gram Flespompoen gesneden in blokjes
30 gram kikkererwten
Rode ui
20 gram feta
10 gr cashewnoten ongezouten
50 gram quinoa
Flinke hand veldsla
Ik heb er nog kwart avocado doorheen gedaan, maar deze laat ik zelf de volgende keer weg. Heeft naar mijn mening geen toegevoegde waarde namelijk. Foutje van de zaak dus, maar moet kunnen toch?
Instructies:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Tos de pompoen in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de blokjes voor circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Doe hetzelfde met de kikkererwten en leg deze bij de pompoen na 5 minuten (15 min baktijd dus).
Kook ondertussen de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd de ui in halve ringen en bak in een hapjespan op hoog vuur, met een scheutje olijfolie.
Maak het bord op door een handje veldsla en verdeel hier de quinoa over. Verdeel daarna de pompoen, gevolgd door de rode ui, Kikkererwten en feta, over het bord. Strooi de Cashewnoten erover en klaaaarr is kees!!!
Hmmmmm een onverwachts potje van lot!
Bon Appétit!
Reactie plaatsen
Reacties