
Op het menu vandaag staat een kikkererwten curry met bulgur. Het is de eerste keer dat ik dit recept maak en ik moet zeggen, niet slecht niet slecht!
Deze curry is niet alleen vegetarisch, maar omdat ik Plantaardige kookroom gebruikte is het ook een gerecht die binnen een veganistische leefstijl past. Mijn vriend en ik vermoeden dat deze kookroom overigens zorgt voor een wat champignon achtige smaak (geen andere ingrediënten die deze smaak kunnen verklaren naar ons idee namelijk), dus mocht dat idee je niet aanstaan gebruik dan vooral normale kookroom!
Voor 2 personen heb je het volgende nodig:
200 gram kikkererwten (gewoon het hele pak zoals die op de foto staat - lidl)
1 grote rode ui
Plus mines 350 gram verse spinazie
Alpro Plantaardige kookroom (250 ml)
Ongeveer 150 ml water (ik heb het een beetje uit de losse pols gedaan)
100 gram bulgur
Bouillonblokje (niet noodzakelijk overigens als je eerder fan bent van een wat mildere smaak curry)
Paprika poeder, peper en kurkuma (naar smaak en wens)
Je maakt de curry als volgt:
Snipper de ui en fruit deze met wat olijfolie in een diepe wokpan. Voeg de kikkererwten toe en kruid naar wens. Wok een aantal minuten en voeg daarna de kookroom en het water toe (eventueel wat Bouillon, is niet noodzakelijk).
Kook op laag vuur en bereid ondertussen de bulgur zoals dit op de verpakking is aangegeven.
Wanneer de curry enkele minuten heeft doorgekookt voeg je handje voor handje de spinazie toe, tot deze volledig is geslonken.
Pak een diepbord en schep de curry op. Maak in het midden een beetje een kuiltje, waar je de bulgur in kan leggen.
En klaaaar is keees! Kind kan de was doen toch??
Bon Appétit!

Reactie plaatsen
Reacties