
Jaaa nieuw recept online! En jongens na drie dagen blijf ik het leuk vinden, het gaat ook steeds sneller (dat scheelt!). Vandaag aten wij een buddah bowl met bloemkool broccoli en avocado. Simpel, snel, gezond en lekker! Als graan koos ik vandaag voor Quinoa (dat hebben we deze week namelijk nog niet eerder gegeten en je moet een beetje blijven variëren uiteraard).
Dikke tip is trouwens het aanschaffen van een stoommandje om groentes in te bereiden (kost bijna niks bij de ikea). Wij gebruiken deze bijna dagelijks en met stomen behoud je veel meer mineralen dan wanneer je de groentes zou koken. Vandaag stoom ik de broccoli. Heb jij nou niet zo'n mandje, geen punt, met een vergiet (geen plastic) kun je ook prima groentes stomen (denk ik..?).
Oke, voor de bowl zelf heb je de volgende ingrediënten per persoon nodig:
- Ongeveer een kwart van een kleine bloemkool
- Ongeveer een kwart van een broccoli
- Halve avocado (of ietsje minder, ik had vandaag al avocado op dus vond een halve wat veel)
- Ongeveer 50 gram quinoa
- Bladsla (ik koos vandaag voor verse spinazie en veldsla
- Wat feta en een paar zonnebloem pitten
- Kruiden naar smaak (ik koos voor paprika, peper, zout en knoflookpoeder).
Je maakt je maal als volgt:
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kruid deze naar wens en rooster deze in de voorverwarmde oven voor cirka 20 minuten (wij houden van een bite, wil je dit niet rooster de bloemkool dan wat langer).
Zet ondertussen een pannetje water op en kook de Quinoa klaar zoals op de verpakking staat aangegeven.
Stoom (jaja hier komt het stoommandje dan eindelijk) in een ander pannetje de broccoli klaar in circa 5 minuten.
Maak het bord op en begin met het bladgroen, gevolgd door de Quinoa. Verdeel over de ene helft van je bord de bloemkool en over de ander de broccoli. Leg de avocado hierop en top af en met feta en Zonnebloempitten.
Done in minder dan een half uur!
Bon Appétit
Reactie plaatsen
Reacties