Bloemkool, mais en guacamole bowl

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 16:36

Deze bloemkool rijstbowl is de tip om deze winter gezond en wel door te komen. Niet alleen gezond, maar ook nog eens super lekker en fris van smaak.

Ik werk graag met verse groentes en probeer hierbij te letten op wat de seizoensgroentes zijn (lukt me niet altijd hoor!) Bloemkool is wat mij betreft de perfecte groente voor de maand december (toen ik dit gerecht maakte).

Per persoon heb je het volgende nodig:

Om en na bij een kwart van een kleine bloemkool

Een kleine zoete aardappel

Halve avocado

Kwart rode uit 

Een flinke schep mais

Circa 5 cherrie tomaten 

Een goede hand veldsla

 

Instructies:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak ondertussen de zoete aardappel schoon en snijd in kleine blokjes. Idem voor de bloemkool. Leg beide op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Kruid het met wat zout, peper en andere kruiden naar keuze (ik gebruikte kerrie en kurkuma in dit gerecht). Bak de groentes in circa 20 a 25 minuten en keer halverwege. Het is de bedoeling dat de aardappel hapzacht is en de bloemkool nog een lekkere bite heeft.

Ondertussen kook je in een pannetje de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. 

Voor de guacamole prak je de avocado fijn. De rode ui snijd je fijn en voeg je toe aan de guac. Gebruik peper, zout en wat paprikapoeder naar smaak. 

Gebruik een diep bord en doe hier de veldsla in, daarna de laag met rijst, de bloemkool, zoete aardappel, mais en cherrie tomaten. Top af met guacamole en eventueel kan je er nog wat feta overheen verkruimelen (I did that ofcourse).

Et voila, een echte winterbliss bowl om van te smullen! 

Bon Appétit!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.