
Even een heel ander soort recept wat ik vandaag met jullie deel. Een gezonde variant van bananenbrood. Nou en ik moet je zeggen, ik heb inmiddels behoorlijk wat varianten uitgeprobeerd. Niet altijd met even veel succes om eerlijk te zijn. Want herkennen jullie dat? Op zoek gaan naar iets lekkers, wat toch een beetje verantwoord is. Zoek op internet en je krijgt 1000 en 1 hits. Helaas de één nog goorder dan de ander. Het mag dan wel gezond zijn, maar een droge hap of een wat melige brei, is mij niet gezien. Neee dan ga ik liever voor de normale Roomboter cake (mmmmm).
Maar goed, ondanks wat tegenslagen gaf ik de moed niet op. Enn met succes, want geloof het of niet, dit recept vond ik echt heerlijk! Smaakvol, smeuïg en wat mij betreft evenwaardig aan een echte plak cake. En bonus, ook nog eens gezond en enorm makkelijk om te maken! Een echte aanrader dus.
Voor ik naar het recept toe ga, nog een aantal dingen. Leer je oven kennen. Daarmee bedoel ik, elke oven werkt toch anders. Bij mij is 180 graden bv echt warm genoeg voor een cake, ga ik hoger dan fikt het al gauw aan. Maar bij de ander zijn hogere temperaturen wellicht belangrijk. Houd de eerste keer dan ook je cake een beetje in de gaten.
Daarnaast, je kan geneigd zijn om te denken dat je cake nog niet gaar genoeg is. Dit omdat de structuur dus wat smeuïger is dan je misschien gewend bent, echter dit is de bedoeling! Wanneer je een satéprikker droog uit de cake haalt, dan zit je goed. Laat je vooral niet verleiden om de cake langer door te bakken, dan krijg je geheid droge meuk en dat wil je echt niet (tenzij je daarvan houd, maar dan adviseer ik je een ander recept haha). Goed.
Wat heb je nodig voor 1 cake (ongeveer 10-12 plakken):
100 gram havermout
Half zakje bakpoeder
2 eieren
2 (over) Rijpe Bananen (hoe rijper, hoe zoeter én hoe smeuïger)
100 gram magere Franse kwark
Instructies:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal in een losse kom de havermout fijn en voeg hier het bakpoeder aan toe.
Blend in een andere kom de bananen, eieren en kwark tot een egaal mengsel. Voeg hier het havermeel aan toe en roer tot je geen klontjes meer in het beslag overhoudt.
Doe je beslag in een met bakpapier cakeblik en zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is en laat vervolgens nog circa 15 minuten afkoelen buiten de oven. De cake is dan nog warm, maar je kan hem al prima aansnijden!
Mmmmm smikkelen
Reactie plaatsen
Reacties