
Jaahaaaaa mmmmmmmmmmm, vandaag een nieuw receptje! Het is het einde van de week en dat betekend bij ons, restjes!!! Het is een recept waarvan je wellicht veel ingrediënten standaard in de voorraadkast hebt staan, zoals tomatenblokjes, tomaten puree en een blik kikkererwten. Met een aubergine die we nog over hadden maakte ik dit recept af!
Voor vier personen heb je het volgende nodig:
1 grote aubergine
2 uien
3 teentjes knoflook
Een blik tomaten blokjes
3 theelepels tomaten puree
Groot snuf kaneel, komijnpoeder, paprikapoeder
150 gram couscous
Flink hand rozijnen
Klein handje amandelen
Ongeveer 250 ml Bouillon
Erbij serveerde ik een zelfgemaakte frisse tzatziki met:
2 eetlepels magere Franse kwark (dit hadden we nog over)
Een stuk komkommer
Geraspte citroenschil
Peper zout
Hoe te maken:
Snijd 1 ui grof, de ander fijn. Snijd ook de knoflook fijn en wok dit met een scheutje olijfolie glazig en zacht. Snijd de aubergine in kleine blokjes en voeg deze na ongeveer 5 min aan de wok toe. Doe de kruiden en de tomatenpuree erbij en wok voor een paar minuten door.
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon aan de groentes en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat voor circa 15 minuten pruttelen. Proef de aubergine, wanneer deze lekker zacht is voeg je het blik kikkererwten toe. Net als de rozijnen. Laat het geheel nog een aantal minuten doorkoken.
Maak ondertussen de couscous klaar, zoals op de verpakking staat. Maak ook de tzatziki, door de komkommer fijn te snijden en door de kwark te roeren. Roer hier ook wat citroenrasp en peper en zout door.
Maak het bord op door een flinke schep groentes, couscous en daarboven een lekkere dot van de tzatziki. Strooi een aantal amandelen eroverheen and it's done!!!
Eet smakelijk, op deze restjesdag!!!
Reactie plaatsen
Reacties