Aubergine kikkererwten stoof

Gepubliceerd op 23 januari 2021 om 20:23

Jaahaaaaa mmmmmmmmmmm, vandaag een nieuw receptje! Het is het einde van de week en dat betekend bij ons, restjes!!! Het is een recept waarvan je wellicht veel ingrediënten standaard in de voorraadkast hebt staan, zoals tomatenblokjes, tomaten puree en een blik kikkererwten. Met een aubergine die we nog over hadden maakte ik dit recept af!

 

Voor vier personen heb je het volgende nodig:

 

1 grote aubergine

2 uien 

3 teentjes knoflook

Een blik tomaten blokjes 

3 theelepels tomaten puree 

Groot snuf kaneel, komijnpoeder, paprikapoeder

150 gram couscous 

Flink hand rozijnen

Klein handje amandelen 

Ongeveer 250 ml Bouillon 

 

Erbij serveerde ik een zelfgemaakte frisse tzatziki met:

 

2 eetlepels magere Franse kwark (dit hadden we nog over) 

Een stuk komkommer

Geraspte citroenschil 

Peper zout 

 

Hoe te maken: 

 

Snijd 1 ui grof, de ander fijn. Snijd ook de knoflook fijn en wok dit met een scheutje olijfolie glazig en zacht. Snijd de aubergine in kleine blokjes en voeg deze na ongeveer 5 min aan de wok toe. Doe de kruiden en de tomatenpuree erbij en wok voor een paar minuten door. 

 

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon aan de groentes en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat voor circa 15 minuten pruttelen. Proef de aubergine, wanneer deze lekker zacht is voeg je het blik kikkererwten toe. Net als de rozijnen. Laat het geheel nog een aantal minuten doorkoken. 

Maak ondertussen de couscous klaar, zoals op de verpakking staat. Maak ook de tzatziki, door de komkommer fijn te snijden en door de kwark te roeren. Roer hier ook wat citroenrasp en peper en zout door. 

 

Maak het bord op door een flinke schep groentes, couscous en daarboven een lekkere dot van de tzatziki. Strooi een aantal amandelen eroverheen and it's done!!! 

 

Eet smakelijk, op deze restjesdag!!! 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb