
Halverwege oktober, het wordt (nu toch echt) een paar graden kouder, de wind zet aan en de buien trekken over ons land. De herfst is officieel begonnen! Het seizoen waarin ik mij weer wat meer naar binnen keer, de kaarsjes aanzet in de avond en weer vroeger mijn mandje in duik. Het is daarnaast ook het seizoen van de vijgen (❤️), de pompoen en uiteraard staan ook spruitjes weer op het menu. Laat ik nou met precies die ingrediënten een nieuw favoriet lot potje hebben gemaakt!
Voor 3 personen (ik maak standaard wat extra, lekker volgende dag voor de lunch):
Een halve pompoen (naar eigen keus)
1 vijg per persoon
250 gram spruitjes (het gewicht wordt minder nadat je ze geschild hebt)
1 grote ui
3 kleine Dadels per persoon
150 gram bulgur
Kruiden naar keuze (ik gebruikte knoflook poeder en ras El hanout)
Ter garnering:
Handje Rucola
Eetlepel granaatappel pitjes (per persoon)
Eventueel wat geitenkaas, Soya yoghurt (of dressing naar keuze) en zonnebloem pitjes.
Het lijkt een hele waslijst, maar voor mij geld dat ik de meeste zaken eigenlijk standaard al wel in huis heb. Geef er dan ook zeker je eigen draai aan, met producten die jij zelf thuis hebt staan!
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Maak de spruitjes schoon en halveer deze. Snijd de pompoen in kleine partjes (circa 1,5 cm breed) en snijd de ui in halve ringen. Versprijd de groenten op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en kruiden naar keuze. Zet de groentes voor circa 20 tot 30 minuten in de oven (tot ze gaar en licht krokant zijn)
3. Bereid ondertussen de Bulgur volgens de verpakking. Ik voeg vaak een klein beetje Bouillon toe, maar dit kan naar eigen invulling. Week ook de Dadels minimaal 10 min in kokend water.
4. Snijd de vijgen in kleine partjes en snijd ook de Dadels in kleine stukjes.
4. Maak het bord als volgt op: begin met een klein handje Rucola en schep daar de Bulgur op. Schep daaroverheen de spruitjes, ui en de pompoen. Verdeel hierover de partjes vijgen, de stukjes dadel en top af met wat granaatappel pitjes, zonnebloempitten (voor een betere vertering is het belangrijk om ze vooraf even kort te roosteren) en eventueel wat geitenkaas en/of Soya yoghurt (maakt het lekker smeuïg).
5. ENJOYYY en bonne appetite! 👩🍳
Reactie plaatsen
Reacties