
Ik heb de rode linzen helemaal herontdekt. Gister maakte ik een curry met rode linzen en tomaten uit blik (sorry geen foto's van gemaakt). Vandaag had ik nog wat tomaten uit blik over, net als de rode linzen. Wat ga ik daar eens van maken dacht ik, want weggooien vind ik zonde. Ik bedacht een soep met restjes en at dit met twee kleine sneetjes volkoren brood als lunch!
Voor een liter soep heb je het volgende nodig:
1 grote ui
2 teentjes knoflook
200 gram rode linzen (ik gebruikte die van het merk smaakt, maar merk maakt in principe niet uit zolang ze maar gedroogd zijn)
Iets minder dan een half blik tomatenblokjes (ja, I get it. Half is niet zo handig, maar misschien heb jij ook nog wel een restje over)
70 gram tomatenpuree
1 blokje Groentebouillon
1 liter gekookt water
Kruiden: Komijn, kurkuma, paprika en peper & zout naar smaak
Instructies:
Snijd de uit en knoflook fijn en fruit dit in een soeppan met een beetje olijfolie.
Als de ui glazig ziet, voeg dan de kruiden de tomatenpuree en de Tomatenblokjes toe. Roer het door elkaar en voeg vervolgens de linzen het gekookte water en het blokje Bouillon aan de pan toe.
Breng de pan opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep circa 30 minuten sudderen.
Toast vlak voor serveren het brood en schep de soep in een kom
Easy! Bon Appétit!
Reactie plaatsen
Reacties