
Mmmmmmmmm, pannenkoeken voor lunch. Maar dan gezond en perfect voor na het sporten!
Voor 1 persoon heb je nodig:
1 banaan
1 ei
35 gram havermout
Een eetlepel Griekse yoghurt, of kwark
1 theelepel bakpoeder/baking soda (met dit laatste wordt de smaak ietsje zouter, off niet echt zout, maar wel echt net wat anders #vaag)
Toppings naar keuze! Ik gebruikte de helft van de banaan, wat geconfijt fruit, Soja yoghurt en een beetje honing.
Allright, hoe te maken:
Doe in een hogere kom de havermout en bakpoeder, blend tot meel
Doe in een andere hogere kom (ik gebruik een plastic maatbeker) de natte ingrediënten: een halve banaan, een ei en de yoghurt.
Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte en mix het tot een glad beslag.
Voeg in een warme koekenpan wat olijfolie en maak in porties van 3 kleine pannenkoekjes. Check zo nu en dan de onderkant en wanneer deze bruin gekleurd is, schep je hem om. Ze zijn klaar als ze mooi bruin gekleurd zijn.
Leg de pannenkoeken op een bordje en top af met toppings naar keuze! Ik gebruik altijd wat kwark, maakt het lekker smeuïg.
Bon appetit!!
P.s wat topping opties: appel/kaneel/rozijnen, sinaasappel/blauwe bessen
Reactie plaatsen
Reacties